Rozhledna
Jablonec nad Nisou

Historie

Rozhledna hotelu a restaurace Petřín je bezesporu ikonou města. Výhled z 20 metrů vysoké věže láká výletníky již od roku 1906, kdy se vrchol Petřín ještě nazýval Nickelkoppe. Zub času se podepsal hlavně na schodišti, které bylo dlouhá léta v havarijním stavu. My jsme se však rozhodli, že rozhledně vrátíme její ztracený lesk. Staré, ztrouchnivělé schodiště se 78 schody jsme vyměnili za nové železné schodiště s rovnou stovkou schodů a rozhlednu jsme znovu otevřeli veřejnosti.

Současnost

Zrekonstruovaná rozhledna se opět hrdě tyčí nad Jabloncem nad Nisou a je zpřístupněna pro veřejnost. Nejen krásou ale živ je člověk. Až se pokocháte výhledem, dejte si něco dobrého v naší restauraci Petřín.

Co můžete z rozhledny vidět?

Znovuotevřená Petřínská rozhledna nabízí výhled na Jizerské hory, Liberec, Ještědský hřeben, Cvikov i Krkonoše a spoustu dalších míst, kam můžete následně vyrazit na výlet. Napočítali jsme také 6 dalších rozhleden, na které je z té naší vidět. Kolik jich napočítáte vy?

Otevírací doba

10:00 - 21:00 hodin

Vstupné

50 Kč

Fotogalerie

© 2021 Petřín - Tvorba webu Softmedia.cz
Zavřít
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram